Bulgaricus Витамин С 60 капсули

20.99 лв.
Кратко описание:
 Булгарикус предоставя своята уникална формула с витмаин С, който да ви осигури цялостно здраве и тонус. Този продукт не съдържа никакви изкуствени и стимулиращи вещества, за да може организма ви да получи една адекватна доза витамин С.  Нашата изключително успешна формула е обогатена...
5
100 артикул(и)
+

 Булгарикус предоставя своята уникална формула с витмаин С, който да ви осигури цялостно здраве и тонус. Този продукт не съдържа никакви изкуствени и стимулиращи вещества, за да може организма ви да получи една адекватна доза витамин С.  Нашата изключително успешна формула е обогатена с натурален екстракт от шипка, който също е богат източник на витамин С.

 Един от най-известните витамини – витамин С, или аскорбинова киселина, има многобройни качества,участва в метаболитните процеси на клетъчно ниво, подпомага доброто функциониране на голяма част от органите в организма. Едни от най-важните функции на витамин С са:

-          Мощен антиоксидант

-          Повишава издръжливостта на кръвоносните съдове

-          Подобрява обсорбцията на желязо, като по този начин предпазва от анемия

-          Има анти-токсични свойства

-          Стимулира имунната система, като по този начин предпазва от инфекции

-          Намалява вероятността за поява на тромби

-          Подпомага формирането на еритроцити

-          Подхранва костите и събите

-          Забавя процеса на стареене

 Аскорбиновата киселина е необходима за развитието и възстановяването на тъканите в организма. Участва във формирането на колагена – важен протеин, който влиза в състава на кожата, ставите, кръвоносните съдове и т.н. Подобно на витамин Е и на каротена, витамин С е мощен антиоксидант,който предпазва от вредното действие на свободните радикали. Реакциите причинени от свободните радикали са отговорни за процесите на стареене на клетъчно ниво и за появата на различни проблеми, като: възпалителни болести, сърдечни болести, рак и т.н. Витамин С има и противо-инфекциозна роля. Той активира имунната система, повишавайки производството на левкоцити и имуноглобулини – изключително важни субстанции, които предпазват от инфекции.

 Смята се, че витамин С предотвратява появата на ракови клетки. Това може да се обясни чрез силните му антиоксидантни свойства, способността му да подсилва имунната система и помощта  му да неутрализирана токсичните вещества в тялото. Освен това, клиничните изследвания показват, че витамин С предотвратява появата на хромозомни изменения, повишава активността на чернодробните ензими и предпазва организма от вредните нитрати в храната.

 

Брой капсули в опаковка: 60 капсули

Всяка доза съдържа: 1000мг Витамин С

 

Начин на употреба:

Приемайте по 1 капсула на ден.

Доза:

1 Капсула

Дози в 1 опаковка:

60

Съдържание в доза

% Дневна стойност*

Витамин С (Аскорбинова киселина)

1000 mg  

†  

Екстракт от шипка (Rosa Canina) (Плод)

25 mg                                  

†  

Цитрусов биофлавоноиден комплекс

25 mg                                  

†  

Потребителите също купиха

Очаквайте скоро