Bulgaricus Куркума 120 капсули

43.99 лв.
Кратко описание:
 Представяме ви нашата висококачествена формула с куркума, създадена в удобна дозировка, за улеснение на нашите клиенти. Екипът на Българикус създаде този натурален и 100% чист продукт, използвайки биологично чиста куркума, без термична обработка, за да можете вие да се насладите на всички...
6
100 артикул(и)
+

 Представяме ви нашата висококачествена формула с куркума, създадена в удобна дозировка, за улеснение на нашите клиенти. Екипът на Българикус създаде този натурален и 100% чист продукт, използвайки биологично чиста куркума, без термична обработка, за да можете вие да се насладите на всички нейни ползени качества.

 Куркумата е тревисто растение, произхождащо от Азия, сродно на джинджифила. Традиционно се използва коренът на растението, в който всъщност се съдържат и огромна част от полезните му вещества. Използва се както за лек при различни проблеми така и като подправка за различни ястия, благодарение на деликатния си аромат и почти неутрален вкус. Куркумата се е използвала хиляди години като лекарство в китайската и индийската медицина. Тя е чудесен източник на желязо, манган, витамин В6, хранителни фибри и калий.

 Изследванията показват, че куркумата има силни противовъзпалителни свойства. Отговорен за това е жълтият пигмент в растението, наречен куркумин. Мощните му противовъзпалителни качества са доказани от редица клинични тестове, които го определят като по-лековит дори и от някои силни лекарства за които е нужна рецепта. За разлика от тези лекарства, обаче, куркуминът не е токсичен! Въпреки че възпаленията са полезни за организма, голям проблем за него могат да бъдат хроничните възпаления, които с времето могат да увредят тъканите в организма. Хроничните възпаления са основен фактор за много сериозни болести. За щастие, куркуминът подтиска развитието на клетките, които могат да предизвикат възпаления.

Сред другите доказани качества на куркумата се нарежда и силното й антиоксидантно действие. Благодарение на него, куркумата може да неутрализира вредното действие на свободните радикали (химикали, които могат свободно да се движат в организма и да засягат сериозно здравите клетки и клетъчните мемрани). Точно поради антиоксидантния си ефект, тя се препоръчва при много болести, най-вече артрит. При проведените изследвания върху болни от ревматоиден артрит пациенти, растението е показало невероятен ефект, като намалило болката и позволило по-дългото движение на пациентите.

 Куркумата може да предотврати окисляването на холестерола в организма. Именно окисленият холестерол е основният виновник за проблемите с кръвоносните съдове и артериите, като може да доведе и до сърдечен удар. Куркумата може да помогне за подобряване на атеросклерозата и на болестите на сърцето, причинени от захарен диабет. Освен това, това растение е чудесен източник на витамин В6, който предотвратява покачването на хомоцистеина. Това вещество може да доведе до наслагвания в артериите, като по този начин вреди на сърцето. Освен това, съществуват многобройни доказателства за свойствата на куркумата да предпазва от невродегенеративни заболявания. Изследванията показват, че при индийците, които изключително често консумират куркума, неврологичните болести, като Алцхаймер например, са рядкост.  Това невероятно растение подобрява обмяната на веществата, намалява риска от ракови заболявания и пречиства кръвта.

 

Брой капсули в опаковка- 120 капсули

Всяка доза съдържа- 600 мг екстракт от куркума

 

Начин на употреба: 

Приемайте по 1 капсула 2 пъти на ден.

Състав

Дозировка :  1 капсула

Брой дози в опаковка : 120

 

Количество в доза

% Дневна стойност

Curcumin Phytosome Phosphatidylcholine Complex (Curcuma longa) (rhizome) (18-22% curcuminoids)

500 mg

*

* Да не се превишава препоръчителна дневна доза

Потребителите също купиха

Очаквайте скоро