6-те най-добри хранителни добавки за покачване на мускулна маса и тегло

24/02/2016
от Stanina

 Проблемът за покачване на теглото е изключително често срещан. Тези, които се намират в тази ситуация, са изправени пред въпроса какви хранителни добавки трябва да приемат за да увеличат килограмите си и да натрупат качествена мускулна маса. В тази статия няма да се занимаваме в детайли с правилата за правилно хранене според целта на трениращия, а само ще посочим най-ефикасните и доказали се през годините хранителни добавки за покачване на мускулна маса и напълняване.

  1. Комплексни аминокиселини

Нека започнем с толкова познатите ни аминокиселини. Те са подходящи за всеки трениращ, независимо от неговите цели. Тъй като основният изграждащ елемент на мускулатурата са точно аминокиселините, то те биха ви били от полза, когато се чудите какви хранителни добавки за мускулна маса и напълняване да използвате.

  1. Креатин монохидрат

Креатин монохидрата е най-популярната хранителна добавка използвана от десетилетия в почти всички спортни среди. Нашият организъм произвежда сам креатин, като за да се случи това са му необходими три аминокиселини - аргинин, глицин и метионин. Креатин можем да си набавим и чрез храната, но в прекалено малки количества, които не биха имали ефект, ако търсим сила, енергия, напълняване и покачване на мускулна маса. Той доставя енергия на мускулите ни, която е необходима за тяхното съкращение и работа. Приема на креатин ще ви осигури енергия за по-тежки и интензивни тренирови, които пък от своя страна ще засилят апетита ви и така лесно и бързо ще увеличите освен личното си тегло и маса, а и тежестите използвани в залата.

      4.Протеинови матрици

Протеиновите матрици подпомагат постепенното усвояване на протеините в организма, осигурява гориво и градивен материал на мускулатурата ни за няколко часа, което е много важен компонент, когато търсим постоянен приток на енергия и калории. 
Поради своята специфичност те могат да бъдат лесни заместители на едно-две ваши хранения абсолютно всеки ден, когато бързате и нямате време да ядете, но въпреки това не искате да се отдалечавате от поставената цел за качествена мускулна маса и напълняване.

  1. Гейнъри

Един от основните плюсове на подобен тип суплементи е факта, че с един прием или един шейк си осигурявате всичко необходимо за мускулен растеж. огато целта ни е мускулна маса, то ние трябва да си осигурим на тялото ни редица важни хранителни добавки, макро и микро нутриенти, като – протеини, въглехидрати,  витамини и минерали, креатин, аминокиселини в разклонена верига и т.н. Висококачествените гейнъри са точно това – съдържат всичко, от което се нуждаем за да качим мускулна маса и да напълнеем без да омазняваме. 

      2.Тестостеронови буустери

Продуктите попадащи в тази категория обикновено са изградени от екстракти на билки и растения, които притежават силно изразено действие по отношение на стимулирането собственото производство на тестостерон в организма на мъжете. Освен билки и техни стандартизирани есктракти, подобно действие притежават някои патентовани комбинации от витамини и минерали някои аминокиселини като д-аспарагиновата и т.н.

  1. Протеин + Креатин

На първо място в нашата класация е комбинацията от протеин и креатин. Със сигурност ще останете доволни от тези два продукта. Протеините, както вече казахме са подходящи за всеки и са основният градивен елемент на мускулатурата ни, подходящи са за заместител на хранене, доставят ни качествени калории и се комбинират перфектно с други хранителни добавки. 
Креатинът пък от своя страна притежава силата да подобрява цялостното физическо състояние на спортистите, като ги зарежда с гориво и им доставя необходимата енергия за тежки тренировки.

Коментари

Няма намерени мнения

Ново мнение